Bliver alting lavet billigst i “Polen”?

Vi bygger legepladser, det vil sige, den samlede løsning. Og det er den samlede løsning vi/jeg leverer. Min rolle er at møde kunden, og i den forbindelse får jeg mange snakke om løst og fast. Herunder naturligvis en masse snak om legepladser, og de redskaber der står på dem.

 

I den forbindelse møder jeg tit postulatet at “jamen det hele bliver jo alligevel lavet i Polen, fordi det er billigst.”

 

Well, meget bliver lavet i Polen, og ja, prisen er tit ret stærk. MEN, jeg vil da gerne benytte lejligheden til at udfordre det postulat lidt. I dag var jeg på besøg hos én af vores dygtige underleverandører, som har specialiseret sig i at bygge legepladsredskaber i naturtræ.

Det har de gjort i 25 år nu. Alle trædelene laver de selv, med træ importeret primært fra Ungarn. Produkterne er blevet forfinet over mange år, gennem tilbagemeldinger fra kunder og forbrugere. Det var tydeligt at mærke, at netop dét, er en proces de er stolte af. Og som samarbejdspartner, er det klart sådan noget der er med til at gøre det sjovt, at de vitterligt går op i det de sender ud af døren. Alt hvad der er praktisk muligt bliver bygget indenfor værkstedets 4 vægge. På den måde kan de sikre processen, og en høj ensartet kvalitet.

Bliver ALT bygget på værkstedet? Ikke helt. Medarbejderne bruger en del krudt på hele tiden at afsøge markedet for beslagsdele, plasthætter osv, som lige præcis er en tand bedre end det de selv har lavet, eller brugt tidligere.

 

En sjov lille ting var, at de havde ændret hele deres serie indenfor “vandleg”. Af den simple grund, at de havde fundet en bundprop, der var både bedre og flottere end den de selv lavede. Den passede bare ikke i produktet. Derfor ændrede man hele sit produkt, for at tilpasse sig en prop, man syntes var rigtig god! Den slags kan KUN lade sig gøre, når man har sin produktion tæt inde på livet, ellers ville prisen stikke helt af.

 

Med 25 års udvikling af produkterne, og processerne i at bygge dem, er man nået til em model, hvor man har et top produkt, med en fleksibel produktion, og med en pris på niveau med de klassiske legepladser.

 

Netop DERFOR benytter vi altid redskaber fra denne producent, når vi bygger naturlegepladser. Når vi til slut skriver regningen, bliver prisen noget nær det samme, som når vi vælger klasssiske legepladser.

 

Du kan se nogle af vores produkter indenfor naturleg HER

Bedste Hilsner, Klaus

Konsulent.

Robinia hest i produktionFærdigproduceret TaifunrebRobinia kernetræ på vej i produktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *