Gyngestativ: Derfor er det godt at have på legepladsen

”Hvor højt kan du svinge”? Sådan spørger mange børn, når først de giver sig i kast med at lege ved gyngestativet. For det er netop det, der er det sjove ved gyngestativet: at man kan suse højt op over himlen. Men, det er også godt for børns sansebevægelser.

Gyngestativer er en klassiker rundt om på de danske legepladser. I generationer har børn svunget sig selv så højt op, som de kan, alt imens de griner eller skærer ansigter, fordi det kilder i maven. Men hvorfor er det godt med et gyngestativ på legepladsen? Det giver vi dig svar på herunder.

Et gyngestativ styrker børns sanser

En rigtig god grund til at et gyngestativ ikke kan undværes på legepladsen er, at de gode bevægelsesvaner grundlægges i barndommen – og det bidrager et gyngestativ med. For når børn gynger helt op i himlen, stimulerer det deres labyrintsans, der er et sanseapparat i det indre øre.

Sanseapparatet sender signaler til hjernen om hovedets stilling i forhold til kroppen og tyngdekraften. Det betyder nærmere sagt, at det udvikler barnets balance og dermed den motoriske udvikling.

Det er sjov og sikker leg

Noget helt andet ved et gyngestativ er, at det for børn er både sjovt, sundt og ikke mindst en meget sikker måde at lege på. Stativerne fra AP Leg kan monteres med dækgynge, ligesom vi kan betrække kæderne, så det er mere behageligt at holde på – også i de kolde måneder.

Med et blødt underlag eller et faldunderlag er slaget heller ikke så hårdt, hvis det skulle ske, at gyngelegen bliver for vild eller barnet mister balancen i et kort øjeblik.

Det er derfor oplagt at lave en legeplads med et gyngestativ, da det ikke kun stimulerer børnene og deres færdigheder – det er også sjovt for dem! Se flere af vores produkter omkring gyngestativer her: Gyngestativ til legepladsen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *