Sådan laver du selv et legetårn

Når det kommer til en legeplads hjemme i haven, er der faktisk et væld af muligheder, som du selv kan lave. En af dem er et legetårn, som om noget byder op til sjove lege, da fantasien virkelig kan komme i brug. Hvordan du laver et, guider vi dig overordnet til her. 

Inden du går i gang med at lave et legetårn, bør du naturligvis gøre dig nogle tanker om, hvad det skal bestå af. Som udgangspunkt er et legetårn med to gynger og en rutsjebane fra en platform et rigtig godt udgangspunkt for en legeplads med rum til fantasi og leg. Det er netop, hvad guiden tager udgangspunkt i. Ellers kan du bruge guiden til inspiration eller motivation til at gå i gang med gør det selv-projektet.

Det skal du bruge:

  • Trykimprægnerede stolper
  • Trykimprægnerede brædder
  • Trykimprægnerede regler
  • Forskallingsbrædder
  • Sidestøtninger
  • Skruer
  • Boremaskine
  • Beton til støbning
  • Vinkelbeslag
  • Skitse med mål

Grav huller og støb stolperne

For at skabe den bedst mulige sikkerhed og stabilitet for tårnet, er det en god ide at støbe stolperne. Grav nogle huller af 80-90 centimeters dybde, så du er sikker på, at det står helt stabilt selv efter et stormvejr. Når det er på plads, skal stolperne støbes i lodret position og i ret vinkel med hinanden, så de danner selve skelettet. Brug gerne forskallingsbrædder til at fiksere stolperne.

Når betonen er blandet og hældt i, bør det hærde 24-48 timer. Herefter skal du sætte sidestøtninger på af cirka 1 meters længde, så stativet ikke flytter sig alt for meget. Disse huller skal også støbes og derefter skrues fast på den respektive stolpe.

Fortsæt med overliggeren

Når du skal i gang med overliggeren, skal du først montere 2 vinkelbeslag på indersiden af stolperne, så de vender mod hinanden. Læg herefter overliggeren på og skær den til i længden. Monter den med skruer.

Lav en platform og monter rutsjebanen

Nu er det tid til at lave platformen. Brug rutsjebanen til at finde ud af, hvor høj platformen skal være. Når højden er bestemt, kan du gå i gang med at montere trykimprægnerede regler mellem stolperne, så de flugter med ydersiden.

Herefter kan du gå i gang med at montere trygimprægnerede brædder oven på reglerne med skruer. Husk afstand, så de kan udvide sig med vejret. Når brædderne er monteret, kan du med fordel sikre platformen med gelænder, så børnene tager turen ned af rutsjebanen og ikke på anden vis.

Hvis det bliver for uoverskueligt et projekt, kan du også købe et legetårn hos os. Der er mange typer at vælge mellem til både små og store børn. Vi kan endda tilbyde at sætte det hele op for dig. Det er en god og sikker investering, der kommer dig og dine børn til gode. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *