Hvad er en god legeplads?

Legepladser findes der mange af – både de helt gode og udfordrende samt de mere basale legepladser, hvor børnene i mindre grad bliver stimuleret eller opfordret til god leg. Definitionen af en god legeplads er i bund og grund afhængigt af, hvilke øjne der ser, og hvilke børn der leger. Dog kan man gøre meget for at opgradere legepladsen, så den i højere grad bliver betragtet som sjov og spændende af børnene selv.

Leg på legepladser skal være sjovt og udfordrende, så barnet får lyst til at tage derhen igen eller bliver i stand til at udvikle nye og spændende lege, hver gang det er der.

Legetårne og gyngestativer er populære

Der skal som regel ikke så meget til for at glæde børn og udfordre deres fantasi. Men, dermed ikke sagt, at en legeplads kun behøver være minimalistisk for at være god. For er der noget, børn godt kan lide, og som de ofte bliver draget af, når de nærmer sig en legeplads, så er det legetårne og gyngestativer. Legetårne findes i forskellige udformninger med eller uden gynger eller med eller uden rutsjebaner. Dog er de ofte sjove for børn, fordi de stimulerer fantasien og giver dem ideer til forskellige lege selv eller sammen med andre.

Gyngestativer har også altid været en klassiker blandt både vilde og stille børn, da de kan bruges til at gynge frem eller tilbage i et roligt tempo samt til lege, der lægger op til at gynge højest eller få et sug i maven.

En sikker legeplads, er en god legeplads

Set med lidt mere voksne briller på er en god legeplads også, når den er sikker. For når den er det, er det i højere grad nemmere at lade sit barn eller børn lege frit og på deres præmisser. Uheld kan naturligvis ikke undgås, da det er en del af børns leg og deres stimulering – men når faldunderlaget er i orden, og der ikke er risiko for, at arme eller hoved sidder i klemme i hjørne eller mellem brædder, bliver legen meget sjovere.

En legeplads er derfor overordnet set god, når den imødekommer børns behov for lege og stimulering – og det behøver ikke nødvendigvis være mere end tårne, legehuse og gyngestativer.

Vil du gerne have hjælp til at skabe en god legeplads og et professionelt syn på, hvordan den bør sammensættes, kan du kontakte AP Leg, som tilbyder alt i naturlegepladser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *