Naturlegeplads stimulerer naturlig leg

En legeplads, som f.eks. er integreret direkte i naturen eller fremstillet af træ og placeret i forbindelse med en institution, giver børn en mulighed for at få et godt forhold til naturen. Men det giver dem også et godt forhold til, hvordan vi bruger klodens ressourcer. En legeplads er derfor ikke bare en legeplads, da børn indirekte kan påvirkes til at tage mere hensyn til naturen.

Naturen er nødvendig for alle mennesker – så jo før den introduceres til børn, jo mere komfortable og fortrolige bliver de med den i løbet af deres liv. En naturlegeplads er en god måde at gøre det på, da natur og leg dermed forbindes med hinanden i form af klatring, balance, udfordrende lege og meget mere, som børn giver sig i kast med på en legeplads.

Naturlegepladser ser forskellige ud

Hvordan en naturlegeplads skal udformes, er der ikke nødvendigvis en forudbestemt formel til. Naturlegepladser kan indrettes og udformes efter, hvor den skal placeres og hvilke elementer, der skal indgå.

Der er derfor rigeligt med muligheder til at indrette en legeplads, der både falder naturligt ind i omgivelserne, men som også giver børnene de udfordringer, de skal have i form af klatrevægge, rutsjebaner, vipper og andre installationer.

Naturlegepladser holder i mange år

Naturlegepladser fra AP Leg er fremstillet i Robinia, som er selvimprægnerende og har en levetid på 20-30 år. Materialet kan stå direkte i jorden uden at rådne, hvilket gør det til et oplagt valg, hvis man ønsker at integrere naturmaterialer på legepladsen.

Robinia er et organisk materiale, der arbejder alt efter, hvordan vejret og vinden er. Derfor har vi også prioriteret at få det fra en producent, der forarbejder det korrekt og løbende laver forbedringer, så naturlegepladsen fremstår så holdbar som muligt.

Med naturlegepladser sikres et naturligt og organisk look på legepladsen, som helt automatisk inspirerer børn til lege, der foregår i naturen. Ønsker man derfor at invitere naturen mere ind i børns liv, er en naturlegeplads et meget oplagt valg til dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *