Skab en sikker legeplads med faldunderlag

Fokus på sikkerheden på legepladser er større end nogensinde før. Det er rigtig godt, da det skaber et godt, sundt og sikkert legemiljø for børn. Faldunderlag er en af de foranstaltninger, der i høj grad gør legepladsen til et sikkert sted at være.

Faldunderlag absorberer stødet fra et fald

Faldunderlag på en legeplads er et sikkert underlag, som er i stand til at absorbere stødet af et fald. Når du går på et faldunderlag, vil du også tydeligt kunne mærke forskel i absorberingen sammenlignet med en græsplæne eller den bare jord. Hvor tyk faldunderlaget skal være, er afhængigt af faldhøjden og den underliggende jordtype. Det er dog noget, du kan få professionel hjælp til.

Der findes rigtig mange typer af faldunderlag som f.eks. er:

  • Gummifliser
  • Grus/sand
  • Kunstgræs
  • Helstøbt gummi
  • Græs med ringmåtter

Altså er der mulighed for at indrette legepladsen med faldunderlag alt efter, hvordan legepladsen tager sig ud.

Udvikling af sanser med faldunderlag

Faldunderlag er ikke kun fantastiske til at opretholde en høj sikkerhed på legepladsen og afbøde fald. Faldunderlag kan også benyttes til at udvikle børns sanser og færdigheder, da der kan indtænkes farver, motiver, konturer og redskaber, som skaber et fint og kreativt miljø med børns udvikling i fokus.

Dette er også noget, vi arbejder med hos AP Leg, hvor vi har mange løsninger i forskellige designs. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænserne, og har du også lyst til at få vores besyv med til ideer, gør vi også gerne det.

Faldunderlag er med andre ord ikke kun en nødvendig del på legepladsen, men giver også mulighed for at danne en unik ramme om netop jeres legeplads. Det gør det kun sjovere for børnene at komme udenfor uanset vind og vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *