Hvilke elementer er vigtige på en legeplads?

En legeplads er børnenes uderum. Det er her, de kan udfolde sig med leg og bevægelse, og hvor redskaber og elementer skaber et godt udgangspunkt for kreativitet, fantasifulde lege, samarbejde og meget mere, som er vigtigt for børns udvikling. Men hvilke elementer er gode og vigtige at have på en legeplads for at sikre gode lege og stimulering?

I Danmark finder man meget ofte traditionelle legepladser, der indeholder boldbaner, gyngestativ og klatretårne. Men, der er så mange andre gode og fantastiske muligheder for at skabe et rum til leg og bevægelse.

Farverige faldunderlag

Faldunderlag kan i dag ikke kun benyttes til at sikre sikker leg på legepladsen. Faldunderlag er også en fantastisk mulighed for at skabe et anderledes terræn eller sjove lege, da det kan designes i mange former, farver og mønstre. Ved også at inkludere underlaget får man virkelig udnyttet alle centimeter og flader på legepladsen.

Gyngestativ

Et gyngestativ er, hvad mange børn forbinder med en legeplads. Men, det behøver ikke bare være to dæk med kæder. Gyngestativer findes i dag i rigtig mange forskellige former og med forskellige formål, hvor alt lige fra sanser til det sociale stimuleres. Ved at tænke i lidt anderledes baner åbner der sig en anden verden af leg op – med det helt samme redskab.

Legetårn

Et legetårn er måske ikke, hvad alle forventer, der er på en legeplads. Men ikke desto mindre er det et element på legepladsen, som kan vise sig meget vigtig, når det kommer til det sociale samspil mellem børn og deres sans for udvikling af lege. For det er, hvad et legetårn kan bidrage med, da det – afhængigt af design – kan lægge op til alt lige fra klatreleg til rollespil.

Sandkasse

Legepladser og sandkasser hænger nærmest uløseligt sammen. Det behøver ikke nødvendigvis være sådan på den legeplads, du godt kunne tænke dig at få designet. Men, sandkassen åbner op for et rum, hvor barnet kan fordybe sig i leg enten sammen med andre eller for sig selv. Med hjælp fra ganske få redskaber, kan der bages alt lige fra sandkage til bygges sandslotte – den fordybelse stimulerer og udvikler barnet.

Der er mange elementer, der kan anses som værende vigtige på legepladsen. Det vigtigste er dog blot at skabe et rum, hvor børn kan få lov til at udfolde sig med deres fantasi. Samtlige elementer behøver derfor ikke nødvendigvis indgå i en legeplads.

Har du brug for vejledning omkring designet og sammensætningen af en legeplads, kan du altid få dette fra AP Leg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *