Bevægelse på legepladser styrker børns motorik 

Der sker rigtig meget i børns første leveår. Der sker særligt meget i alderen 0-4 år, da børn her især bruger kroppen til at udforske omgivelserne med og ikke mindst til at skabe kontakt til andre børn. Vigtigst er dog, at de lærer deres egen krop at kende, når de leger og bevæger sig. Netop derfor er det en god investering at få bygget en legeplads derhjemme eller at besøge den lokale flere gange om ugen.

Legepladser er ikke kun sjovt for børn. Det er også meget lærerigt for dem, da de kan få lov til at bevæge sig på forskellige måder. Jo flere erfaringer børn gør sig med bevægelser, jo bedre bliver de til at sammensætte dem og skabe nye bevægelser.

Legepladsen kan udfordre

Mange bevægelser kan naturligvis gøres og øves derhjemme, men på en legeplads sker der ofte det, at helt spontane bevægelser opstår, fordi børnene bliver udfordret. Det er netop i spontaniteten og udfordringerne, at børnene får styrket deres motorik.

Børn med god motorik har også et bedre udgangspunkt for at få en positiv oplevelse af deres kroppe, hvilket giver en meget bedre forudsætning i forhold til at lege med andre børn. Men, når børn allerede i en ung alder har udviklet en god motorik og et godt forhold til kroppen, og det den kan, er der også en større chance og mulighed for, at børn er aktive, når de bliver ældre.

Øv motorikken på legepladsen

Man kan også selv gøre meget for, at ens barn udfordrer sig selv og udvikler sig, når turen går til legepladsen. For her kan der hoppes, klatres, rutsjes og gå på line. Det er alt sammen motoriske øvelser, der er godt for barnets udvikling både nu og senere hen.

Ved at implementere nye redskaber på legepladsen lægges der også op til nye og andre udfordringer. Vigtigst er blot, at barnet har det sjovt, mens det leger, da det er heri, motorikken styrkes og udvikles.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *