Hvad koster en ny legeplads?

Det er skønt at kunne tilbyde børn at boltre sig på nye legeredskaber. Men hvad koster det at kunne tilbyde dem det? Det er der mange forskellige parametre, der spiller ind på.

Det er bestemt ikke billigt at investere i en ny legeplads til institutionen eller ejerforeningen. Derfor kan det være fristende at vælge de billige løsninger fra hypermarkeder som Bilka eller byggemarkeder som Jem & Fix. Kvaliteten er langt fra den samme – men noget helt andet er, at det ikke er tilladt at lave en legeplads med byggematerialer og redskaber fra byggemarkeder, da de ikke lever op til EN11776-standarden.

Hvad spiller ind på prisen?

Der er ingen tvivl om, at en god legeplads er en legeplads, hvor børnene har lyst til at lege i flere timer hver dag eller hver uge. Men, den gode legeplads er også den sikre legeplads, hvor børnene kan benytte redskaberne, uden der er risiko for ulykker af den ene eller anden art.

Materialer

Materialer er naturligvis det, der spiller rigtig meget ind på prisen på en legeplads. Men, det er også her, I på længere sigt kan spare penge, hvis I vælger at gå efter gode og langtidsholdbare materialer, der er vedligeholdelsesfri.

Træstolper i plastiklamineret stål eller træ holder meget længere end andre materialer og giver et minimum af vedligehold.

Valget af legeredskaber

Hvor meget en legeplads koster, er naturligvis også afhængig af, hvilke legeredskaber I ønsker. En simpel legeplads med gynger, et klatretårn og en sandkasse er naturligvis billigere end en legeplads med handicapvenlige løsninger, legetårne, gynger, bakker, legehuse og meget andet.

Faldunderlag

Der findes rigtig mange typer af faldunderlag, hvoraf nogle er mere holdbare end andre. Her er gummibelægning et af de bedste muligheder, da det ikke mister sin effekt over tid eller på samme måde skal vedligeholdes såsom faldgrus.

Skal faldunderlaget også designes med mønstre, der lægger op til andre former for leg, spiller dette naturligvis også ind på prisen.

Hvad prisen på en legeplads er, er svært at komme med et estimat på, da det er afhængigt af løsningen. Hos AP Leg laver vi legepladser i mange forskellige prisklasser og kan derfor godt komme med et oplæg, der matcher jeres budget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *