Ny legeplads i Grundejerforeningen, hvad skal vi være opmærksomme på? (Forsikring)

Der findes ikke ret meget der er mere idyllisk end livet i parcelhuskvarteret, med de sti-anlæg og legende børn på legepladsen på de grønne områder.

Idyllen kræver dog ofte en del benarbejde, som typisk foregår i arbejdsgrupper i grundejerforeningen. Ofte stiller kommunen et område til rådighed, hvorpå grundejerforeningen kan etablere legeplads.

Og her starter arbejdet så, og ret hurtigt løber man ind i at etablering af legeplads er en ret bekostelig omgang. Velviljen er stor, og der ligges gerne frivillige kræfter i etableringen.

Hos AP-leg får vi masser af forespørgsler på om vi vil sælge legepladsredskaber, som de lokale ildsjæle gerne selv vil sætte op. Vi er ikke modvillige, men må også sige at man virkelig skal holde tungen lige i munden.

Et er at legeredskaber der er offentlig tilgængelige SKAL leve op til EN1176 standarden, og det gør ALT hvad vi sælger hos AP-leg. Det gør redskaberne fra byggemarkedet til gengæld ikke.

Næste hurdle er, at der også er standarder for hvordan redskaber skal monteres. Der er krav til støbningen, og meget specifikke afstandskrav. Dertil er der også krav til typen af faldunderlag, alt efter højderne på redskabet. Så det er ikke ”bare lige”.

Næste spørgsmål er ofte: Hvad med forsikring? Det SKAL der være styr på. For det er ejeren af legepladsen (grundejerforeningen) der har har ansvaret for legepladsen, hvis ulykken er ude, og nogen kommer til skade. I det tilfælde, skal man både kunne dokumentere at legepladsen er korrekt opført, og i forsvarlig stand, samt at forsikringen er i orden. I den forbindelse er det også vigtigt at få lavet en årlig sikkerhedsinspektion (hvilket vi også gerne hjælper til med).

95% af alle grundejerforeninger har i forvejen en ansvarsforsikring, men mange kræver en udvidelse for at dække legepladser. Typisk prisleje for en ansvarsforsikring med dækning af legeplads, for en en grundejerforening med 25 parceller er ca 2500 kr.

Er man i tvivl om sin dækning, vil vi anbefale at tage kontakt til en forsikringsmægler, der kan sammensætte den korrekte dækning.

MEN, for at den dækker SKAL legepladsen, herunder både redskaber og montering leve op til EN 1176 standarden.

Når du køber legeplads hos os, tilbyder vil altid, som en del af løsningen at der udfærdiges ibrugtagningsrapport af uvildig inspektør, som sikrer dig som kunde, at legepladsen lever op til de krav forsikringen vil stille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *