5 ting du skal overveje inden idéerne om ny legeplads skal virkeliggøres

Vi ser det nærmest hver dag, de sprudlende idéer når der skal etableres ny legeplads i lokalområdet. Masser af lokale ildsjæle, med gode idéer. gåpåmod, og ofte også lysten til selv at gå i gang. Kort tid herefeter kommer vi som leverandører og montører ind i billedet, og må desværre ofte sætte en kæp i hjulet på de gode idéer. Så derfor lister vi 5 punkter du/I skal tage højde for, inden I går i gang, og inden drømmene kommer for langt.

1. Budget, den kedelige del. Noget af det første I bliver nød til at kigge på er budget. Der er virkelig mange faktorer der skal medregnes når vi regner tilbud på en ny legeplads, derfor er det en kæmpe hjælp, at vi fra start ved om der er 50.000 eller 500.000 til rådighed, vi kan meget bedre fra start lave et udkast der passer til både område, budget og jeres idéer.

2. Områdets størrelse. Mange undervurderer hvor meget en legeplads fylder. Det man bliver snydt af, er de faldområder der skal være rundt om et anlæg. Dels selve faldunderlaget, men også det frirum der skal være, hvor der ikke må stå hegn, borde/bænke, træer mv. En god tommelfingerregel er, at et gyngestativ fylder 3,5×7 meter. Langt størstedelen er frirum. MEN, der hvor mange tager fejl, er at flere redskaber ikke må dele frirum, dvs, har man 2 gyngestativer ved siden af hinanden, eller i forlængelse, så er det dobbelt op på areal. Så inden man drømmer en masse aktiviteter ind på området, er det klogt at indhente oplysninger om krav til faldområde for de enkelt redskaber, og derefter ligge dem sammen, og se om der i det hele taget er så mange kvadratmeter til rådighed. eks på optegning af faldområde.

3. Undergrund. Hvad gemmer jeres grund på? Af erfaring ved vi at mange grunde i københavnsområdet er opfyldt med byggeaffald, fra dengang byen blev bygget. I så fald, skal man påregne en merudgift på udgravningsarbejdet, samt en merudgift til bortskaffelse af eventuel overskudsjord. Derudover skal man også undersøge hvad der ligger af skjulte rør, ledninger og gamle fundamenter.

4. Montering. Mange spørger til om vi sælger produkter til selv-montage. Alt kan lade sig gøre, men vi anbefaler dog at lade være. Offentlig tilgængelige legepladser skal leve op til EN1176 standarden, det gælder både selve produktet men også monteringen. Der er krav til afstande, og krav til hvor dybt redskaber graves ned, og hvor meget cement der skal støbes med osv osv. Dernæst er det ikke altid der følger en udførlig monteringsvejledning med, så man skal lidt VIDE hvad det er man står med. Dernæst er der det juridiske i tilfælde af en ulykke, hvor det viser sig at der har været fejl i monteringen. Derfor, overvej om det virkelig er her I vil spare.

5. Vedligehold. Naturleg og træværk er populært, men kræver også mere. Og har man valgt et legeanlæg med træ i jord-niveau, så skal det træbeskyttes, og gerne et stykke ned i jorden. Det forholder sig lidt anderledes med redskaber i Robinia-træ. Her garanterer man typisk 10 år mod kritisk råd. Men hvorfor ikke vælge et produkt i hårdt komprimeret genbrugsplast? Her kan man vælge farver og overflader der minder om træ, men er vedligeholdelsesfrit.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *