Skal der søges byggetilladelse når der opføres ny legeplads?

Offentlig område

Mange spørgsmål melder sig når drømmen om ny legeplads melder sig.

Skal der søges byggetilladelse når der opføres ny legeplads?

Er et af de spørgsmål vi får ganske ofte. Herunder prøver vi at svare kort på det.

Når der bygges legeplads på offentlig tilgængelige pladser og områder, skal byggeriet leve op til BR18. Det indebærer at der skal søges byggetilladelse. Dog er man fritaget hvis der på området/placeringen i forvejen er registreret en legeplads. Det kunne være en nedslidt legeplads man ønsker at sløjfe, for at bygge en ny.

Husk, at sagsbehandlingen på byggetilladelse er lang, typisk 6 måneder, derfor er det en god idé at tage fat i kommunen som det første.

Men hvornår er en legeplads egentlig offentlig tilgængelig? Der findes en masse beskrivelse herom, men en tommelfingerregel er, at så snart der er andre end din egen husstand der har adgang, så er den offentlig tilgængelig. Så din egen have er fritaget. (undtaget hvis du eks er dagplejemor, driver restaurant e.lign). Man kan ikke “skilte” sig ud af ansvar, ved at skrive at færdsel og leg er på eget ansvar.

Alle offentlig tilgængelige legepladser skal leve op til flere krav. EN1176 standarden skal overholdes, den fortæller noget om redskabernes styrke, konstruktion og sikkerhed. Derudover skal underlaget leve op til EN1177, som fortæller noget om hvilke krav der er til underlagets stødabsorbering alt efter de forskellige faldhøjder der er på legeredskaber.

Det betyder at der skal søges byggetilladelse, at redskaberne lever op til ovenstående, og at der årligt udføres sikkerhedsinspektion. Hvis du vil dykke lidt mere ned i bygningsreglementet, kan du se mere HER

For at sikre at BR18 overholdes, skal der årligt udføres en visuel inspektion, der findes flere instanser der kan udføre disse inspektioner. Hos AP-leg benytter vi en uvildig ekstern inspektør. Du kan læse om vores inspektioner HER.

Du kan løbende læse gode råd om etablering og drift af legepladser på vores nyheds-side HER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *