Ny legeplads: Sådan foregår processen

Er du ansvarlig for etableringen af en ny legeplads til områdets eller måske børnehavens børn? En legeplads er på ingen måder tilfældigt sat sammen, da der er taget højde for mange forskellige faktorer lige fra regler og sikkerhed til målgruppe.

Gennem mange år har vi hos AP Leg vejledt og rådgivet omkring legepladser. Både ved eksisterende legepladser og nye legepladser. Men vil du gerne vide mere om, hvordan processen er, inden du kontakter os, håber vi, at nedenstående hjælper dig godt på vej.

Vi kommer på besøg

Har du nogle ønsker vedrørende en ny legeplads? Eller vil du gerne høre nærmere om mulighederne med afsæt i området og målgruppen? Ønsker du det, kommer vi på et besøg hos dig, hvor vi gennemgår ideer, muligheder og ønsker – og om der ønskes en helt ny legeplads, eller om der blot skal tænkes nye redskaber og udfordringer ind i det eksisterende.

Vores konsulenter er meget fleksible og tager hellere end gerne en snak for meget end for lidt, så vi er helt sikre på, i hvilken retning den nye legeplads skal gå.

Hvad koster en ny legeplads? – det sender vi et tilbud på

Når vi har fundet frem til ønskerne og mulighederne for en ny legeplads, sender vi et tilbud, hvori der følger en beskrivelse med af vores tanker omkring projektet. Der fremgår desuden tegninger med redskaberne, så du har et fuldt overblik og indblik i, hvordan legepladsen efter tilbuddet vil komme til at se ud.

Tilbuddet er ikke bindende, da der er plads til ændringer. Når tilbuddet er godkendt, bestiller vi hjem samt sætter produktionen i gang, så den nye legeplads inden længe kan se dagens lys.

Vi bygger dog ikke bare – vi sender naturligvis også en byggeansøgning afsted, så alt det formelle og juridiske også er på plads, inden den nye legeplads etableres.

Vi monterer legepladsen og får den besigtiget

Når byggetilladelsen fra kommunen er godkendt, sætter vi gang i monteringen af legepladsen. Hvornår og hvordan det kommer til at foregå, bliver aftalt nærmere sammen med dig og andre, der har med etableringen af legepladsen at gøre.

Monteringen sker ikke tilfældigt og udføres af os og vores dygtige medarbejdere, som har stor indsigt i redskaberne og deres sikkerhed. Inden legepladsen kan tages i brug af børnene, sørger vi for, at legepladsen bliver besigtiget. Dette er nødvendigt for at sikre, at sikkerheden er i orden, og at der ikke er fejl og mangler.

Det hele bliver afsluttet med en rapport – og så kan der ellers leges løs på de redskaber, I har udvalgt til legepladsen.

Det er meget vigtigt for os, at alt omkring idegenereringen og etableringen af legepladsen sker i et tæt samarbejde med dig/jer. For selvom vi ved meget om legepladser og børns leg, kender du endnu mere til, hvad børnene godt kan lide, eller hvad der vil udfordre dem yderligere i en positiv retning.

Hvilke legepladser kan vi etablere?

Det er næsten lige før, at der er frit valg på alle hylder, da vi har mange forskellige redskaber blandt vores sortiment. Nye kommer hele tiden til i takt med, at vi kommer på nye ideer, eller at efterspørgsel på bestemte løsninger stiger.

Legepladser kan hele tiden blive bedre – og det arbejder vi på hver dag. Så kontakt os endeligt gerne, hvis du går med tanker om en naturlegeplads, en legeplads med flere motoriske udfordringer eller noget helt tredje, som vi meget gerne vil høre mere om og hjælpe dig med at opfylde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *