Helstøbt gummi, er det nu også HELT vedligeholdelsesfrit?

Det er ingen hemmelighed at vi er store fortalere for helstøbte gummiløsninger som faldunderlag på legepladsen. Fordelene er mange. Komforten er højere, da belægningerne er permable, så vand løber igennem, og efterlader en overflade uden vandpytter. Og så er der INGEN mudder. Der er næsten ikke noget mere trættende at bruge timer på rengøring af tøj og sko, efter en kort tur på legepladsen. Derudover får man ikke trukket faldgrus med op på legeanlægget som efterlader det beskidt. Det er mere indbydende, men giver også et mindre slid på selve anlægget.

Og så skal gummibelægninger ikke fræses, løsnes og holdes fri af dyre-ekskrementer som faldgrus skal.

Helstøbt gummi skal vaskes

MEN, der er faktisk 1 ting man skal huske, hvis man skal holde den helstøbte gummi i topform, og det er vask. Jo sjældnere det bliver gjort, jo grundigere skal den være. Omgivelserne omkring den helstøbte gummi har også en stor indflydelse på hvordan og hvor ofte der skal gøres noget.

Har man mange træer, og meget skygge over den helstøbte gummi, vil der naturligt også komme mere algevækst, som gør den ellers skridsikre belægning glat og fedtet under især våde forhold. Nedfaldne blade, og fuglekskrementer gør ikke tingene bedre. Alt dette kan undgås med en simpel vask, fuldstændig som når gulvet hjemme skal vaskes.

Hold sand og faldgummi adskilt

Har man tilstødende faldgrus eller sandkasser, skal man være ekstra opmærksom. Grundlæggende skal man prøve at holde disse ting adskilt. Det er også noget af det vi prøver at designe os ud af, når vi planlægger en ny legeplads.

Den vigtigste egenskab for den helstøbte gummi er at være eftergivende og stødabsorberende. Dette kommer af alle de små “luftlommer” der er i den gummigranulat gummien er opbygget af. Derfor er det vigtigt at gummien over tid ikke bliver fyldt op med fint sand. Den fine sand fylder gummien op, og gør den sten-hård, og opfylder ikke kravene til beskrevet i EN1176 standarden.

Er gummien fyldt op med sand eller andet snavs, mister den også sine permable egenskaber, og vand kan ikke trænge igennem den. Dette vil igen føre til at overfladen oftere og længere vil være dækket af vand/fugt, med højere algevækst mv til følge.

Så frem med kost, mobbe og spand på den årlige legeplads dag.

Men hvad nu hvis det er for sent? Så er det godt at du altid kan kontakte os. Vi tilbyder nemlig dybderens af gummibelægninger, sådan at den (næsten) fremstår som ny efterfølgende.

Du kan læse mere generelt om faldunderlag HER og vores reparationsafdeling HER.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *