Tumleren, øjeblikkets favorit

Det er rigtig nemt at arbejde med legepladser når man selv er et legebarn, og ens børn er i legepladsalderen. Jeg har jo ligesom altid de bedste konsulenter lige ved hånden. Jeg er så heldig netop at have afhold 14 dages juleferie, og i den forbindelse har legepladserne både i nær- og fjernområdet været vores udflugtsdestinationer. Well, vi var også forbi en ret fed “konditions-bane” for både børn og voksne. (jeg har en særlig forkærlighed for anlæg hvor man kan blive udfordret på tværs af generationer.)

Men, da ferien efterhånden gik på held, og vi skulle opsummere lidt, udnyttede jeg chancen og spurgte de små “konsulenter” ind til hvilke pladser der havde været sjovest. Og én ting igen, nemlig at det i denne omgang var pladser med en “tumler”.

Tumbleren er ligesom en stor “fiske-ruse” børnene kan kravle ind i. Herinde kan de så i samarbejde prøve at få rusen til at dreje rundt som en trædemølle, eller tumle hinanden som i en tørretumbler der kører lidt i forskellige retninger. Man bruger virkelig meget energi når man skal holde styr på balance og motorik samtidig med at man bliver “tumlet”. Derfor er det også fedt at man efterfølgende kan ligge sig og dase, mange sammen vugge blidt.

Ofte var der kø ved tumleren, for vi var vist ikke de eneste der havde netop dette redskab som favorit. Poplære ting har det med at blive slidt, og det oplevede vi flere steder. Huller i rusen var der mange steder, og det må der faktisk ikke være. Så de bør repareres. Mange ved sikkert ikke at den faktisk KAN repareres, men det kan den, og når vi reparerer forstærker vi også gerne lige bunden i den. Så der kommer lige et link til reparationsafdelingen HER

Når vi opstiller tumlere, er det ofte som del af en naturlegeplads for de lidt større børn. Vuggestuebørn er for små til lige denne aktivitet. Tumlerne kan tilpasses i størrelse så de passer til behov og rammer. Du kan se et udsnit af vores naturlegeplads redskaber HER, også tumleren.

-Klaus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *