Hvorfor er det så rasende dyrt?

Hvorfor er det så rasende dyrt hver gang vi skal lave noget på legepladsen? Det spørgsmål får vi tit. Men tit er forståelsen større når vi fortæller hvad det egentlig er vi laver. For ofte har spørgeren set på legeplads-udstyr i byggemarkedets tilbuds aviser. Og byggemarkedets produkter er oftest også CE-godkendt, men CE mærkningen fortæller kun at produktet må sælges, og at det lever op til kravene i en specifik produktgruppe. Og her er det så forvirringen opstår. For de CE mærkede produkter lever kun op til kravene for LEGETØJ, men ikke til de specifikke krav der er til LEGEPLADSER.

Kravene til LEGEPLADSER er til gengæld beskrevet i EN 1176 standarden, og det skal både selve redskabet, men også monteringen leve op til.

Så når vi sælger et produkt, og derefter monterer det, er der en del krav og specifikationer vi skal leve op til. Når vi eksempelvis fjerner et gammelt gyngestativ, skal vi sørge for at der ikke er rester af den gamle støbning i faldområdet, og gyngestativet skal bortskaffes på miljømæssig forsvarlig vis.

Derefter skal der nedgraves og støbes i en specifikt angivet dybde for det enkelte gyngestativ, og det skal dokumenteres. Gyngestativet skal ydermere stå i vater indenfor en ret lille tolerance. Desuden skal gyngerne hænges op i korrekt højde ifht. EN1176, og den højde er forskellig alt efter hvilken type gynge der er tale om.

Gyngestativets udformning, afgør også hvad afstandskravene er. Alt dette SKAL der være styr på, så snart redskabet er offentligt tilgængeligt. Og det er faktisk KUN hjemme i din egen have at man kan tale om at noget IKKE er offentligt tilgængeligt.

Er du blevet nysgerrig på nogle af vores løsninger på gyngestativer, så kan du se mere HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *