Faldunderlag

Ringmåtte

kr. 439,00

Alle produkter

Specialløsninger

Faldunderlag

Tigermulch

Alle produkter

Kunstgræs

Alle produkter

Planflex

FALDUNDERLAG ER EN EKSTRA SIKKERHED FOR DINE BØRN

Faldunderlag er ikke bare faldunderlag, både priser og egenskaber varierer kraftigt. Derfor er det vigtig at få defineret hvad underlaget skal kunne, og hvilken økonomi der er til rådighed.

Der er samtidig visse regler der skal overholdes, som man kan læse mere om hos sikkerhedsstyrelsen. 

Når faldhøjden overstiger 60 cm skal der etableres faldunderlag. Hvis faldhøjden fra et redskab er under 60 cm, anbefaler vi dog altid alligevel, at legeredskaber placeres på græsunderlag.

Faldunderlag kan etableres på mange måder:

  • Grus/sand
  • Kunstgræs
  • Helstøbt gummi
  • Gummifliser
  • Græs/Græs med ringmåtter

Kombiner løsningerne

Faldunderlag kan samtidig kombineres med flere af vores andre belægningstyper såsom planflex, Termoplast og fuldstøbt stenbelægning.

Noget af det første man skal overveje, er hvor høj faldhøjden er, altså hvor meget stødabsorbering der er brug for. Kravene til underlaget stiger i takt med faldhøjden. Vælger man helstøbt gummi, afhænger gummibelægningens tykkelse , og dermed pris, af den faldhøjde der skal kunne absorberes.

Helstøbt gummi bliver støbt på stedet. Det kan etableres i et utal af farver, man kan lave mønstre, øer og logoer. Desuden kan man også lave små bakker og toppe, der kan give legepladsen en ekstra dimension.

Kontakt os og hør nærmere om løsninger med faldunderlag

Skriv mail

Helstøbt gummiløsning

Med helstøbt gummi, kan vi variere tykkelsen rundt på legepladsen, sådan at underlaget er tilpasset under hver enkelt legeredskab.

Vil man gerne spare lidt på tøjvasken og de våde sko, er helstøbt gummi også klart at foretrække.

I tilfælde af hærværk, kan helstøbt gummi repareres af vore dygtige gummiteknikkere. Gummifliser er i princippet samme materiale som helstøbt gummi. Blot i fliseform.  Der er flere begrænsninger på form og udtryk, til gengæld er de lidt nemmere at arbejde med, og man kan nemmere selv udskifte ødelagte fliser. Vil man selv etablere faldunderlag, leverer vi gerne fliserne til projektet.

Faldgrus

Vælger man faldgrus som underlag, eksempelvis under et klatretårn, skal man gøre sig klart at underlaget skal ”løsnes” med jævne mellemrum, for at opretholde sine egenskaber. Derudover er kravene til den løbende vedligehold også større.  Det skal vendes årligt, holdes fri for dyre-ekskrementer og kantafgrænsningen skal vedligeholdes.

Hvad koster det?

Alt sammen er der forbundet udgifter med, til gengæld er etableringen billigere.

Faldgrus er ikke bare faldgrus. Det skal være et godkendt materiale. Vi benytter det man kalder sømateriale, som er grus, hentet fra havbunden, som gør at materialet er afrundet og blødt, efter at have ligget på havbunden i mange år.

Mange legepladser er etableret på græs, det er nemt, billigt og hyggeligt. Men stødabsorberingen er ikke nok, når man kommer over 60 cm faldhøjde.

Her kan man så udlægge ringmåtter i gummi, eksempelvis under gyngestativerne. Ringmåtterne falder godt ind med omgivelserne, og græsset vokser op igennem dem, og man kan slå græsset som normalt. Dog  skal man huske på, at ringmåtter skal trækkes op og renses årligt, for at opretholde sine egenskaber.

Vi kan hjælpe jer igang med jeres projekt. Vi kan endda hjælpe jer med materiale til fondsansøgninger. Det kræver blot, at I tager kontakt.