fbpx

Faldunderlag

Faldunderlag

En del af en sikker legeplads for vores børn. 

Sikker leg

At gå, stå, hoppe, springe på en legeplads skal være sikkert. Derfor sætter vi en ære i at tilbyde sikre løsninger i alle afskygninger.

Sjov leg

Om det er dåseskjul eller fodbold, vores løsninger skal inspirere til sjov, være sikre, og motivere til mere bevægelse, på en sjov måde.

Udviklende leg

Leg udvikler, faldunderlag sikrer at udvikling og kroppens bevægelser kan udforskes mere sikkert, sjovere og udviklende.

Faldunderlag &
løsninger

Farver og design

Vi leverer mange løsninger i mange forskellige designs. Fantasien sætter begrænsningerne for dine ønsker til faldunderlag. 

Flexible løsninger

Sjovt og flexibelt. Faldunderlag kan tilpasses til unikke forhindringer eller krævende løsninger. 

Unikt tilpasset

Enhver plads kan sikres med et faldunderlag. Det er kun et spørgsmål om at få et overblik og lave en plan. Begge dele kan vi hjælpe med. 

Det her siger vores kunder om os

Det gør mig glad, at legepladsforhold tages alvorligt, og at APLEG var så hurtige til at sende os et løsningsforslag.

Lissie Nielsen - Køge

Vores lokale legeplads var i dårlig forfatning, men APLEG reparerede og udskiftede det der skulle til for at den igen var sikker.

Emma Liv Jensen

Faldunderlag er en ekstra sikkerhed for dine børn 

Faldunderlag er ikke bare faldunderlag, både priser og egenskaber varierer kraftigt. Derfor er det vigtig at få defineret hvad underlaget skal kunne, og hvilken økonomi der er til rådighed. Der er samtidig visse regler der skal overholdes, som man kan læse mere om hos sikkerhedsstyrelsen. 

Når faldhøjden overstiger 60 cm skal der etableres faldunderlag. Hvis faldhøjden fra et redskab er under 60 cm, anbefaler vi dog altid alligevel, at legeredskaber placeres på græsunderlag.

Faldunderlag kan etableres på mange måder:

  • Grus/sand
  • Kunstgræs
  • Helstøbt gummi
  • Gummifliser
  • Græs/Græs med ringmåtter

Kombiner løsningerne

Faldunderlag kan samtidig kombineres med flere af vores andre belægningstyper såsom planflex, Termoplast og fuldstøbt stenbelægning.

Noget af det første man skal overveje, er hvor høj faldhøjden er, altså hvor meget stødabsorbering der er brug for. Kravene til underlaget stiger i takt med faldhøjden. Vælger man helstøbt gummi, afhænger gummibelægningens tykkelse , og dermed pris, af den faldhøjde der skal kunne absorberes.

Helstøbt gummi bliver støbt på stedet. Det kan etableres i et utal af farver, man kan lave mønstre, øer og logoer. Desuden kan man også lave små bakker og toppe, der kan give legepladsen en ekstra dimension.

 

Helstøbt gummiløsning

Med helstøbt gummi, kan vi variere tykkelsen rundt på legepladsen, sådan at underlaget er tilpasset under hver enkelt legeredskab.

Vil man gerne spare lidt på tøjvasken og de våde sko, er helstøbt gummi også klart at foretrække.

I tilfælde af hærværk, kan helstøbt gummi repareres af vore dygtige gummiteknikkere. Gummifliser er i princippet samme materiale som helstøbt gummi. Blot i fliseform.  Der er flere begrænsninger på form og udtryk, til gengæld er de lidt nemmere at arbejde med, og man kan nemmere selv udskifte ødelagte fliser. Vil man selv etablere faldunderlag, leverer vi gerne fliserne til projektet.

 

Faldgrus

Vælger man faldgrus som underlag, eksempelvis under et klatretårn, skal man gøre sig klart at underlaget skal ”løsnes” med jævne mellemrum, for at opretholde sine egenskaber. Derudover er kravene til den løbende vedligehold også større.  Det skal vendes årligt, holdes fri for dyre-ekskrementer og kantafgrænsningen skal vedligeholdes.

 

Hvad koster det?

Alt sammen er der forbundet udgifter med, til gengæld er etableringen billigere.

Faldgrus er ikke bare faldgrus. Det skal være et godkendt materiale. Vi benytter det man kalder sømateriale, som er grus, hentet fra havbunden, som gør at materialet er afrundet og blødt, efter at have ligget på havbunden i mange år.

Mange legepladser er etableret på græs, det er nemt, billigt og hyggeligt. Men stødabsorberingen er ikke nok, når man kommer over 60 cm faldhøjde.

 Her kan man så udlægge ringmåtter i gummi, eksempelvis under gyngestativerne. Ringmåtterne falder godt ind med omgivelserne, og græsset vokser op igennem dem, og man kan slå græsset som normalt. Dog  skal man huske på, at ringmåtter skal trækkes op og renses årligt, for at opretholde sine egenskaber.

tag kontakt nu

Vores konsulenter kommer gerne ud gratis og uforpligtende

Klaus Nielsen

Konsulent hos APLEG

Henrik Vilhelmsen

Konsulent hos APLEG

Rene Starup

Afdelingsleder og legepladsinspektør

Vil du vide mere?

For yderligere information, ring på

43 61 27 75

eller skriv til apleg@arnepedersen.dk