fbpx

Gyngestativ

gyngestativ

Legepladsens samlingspunkt for børn og voksne

Sikkert

Et gyngestativ skal være sikkert og lavet rigtigt. Det behøver faktisk ikke være svært, men løsningerne kan være mange og derfor er inspiration eller professionel hjælp rigtigt godt.

SJOVT

Et gyngestativ skal være sjovt og inspirere til mere, og udviklende leg. Vores løsninger er udviklet igennem mange års arbejde med legepladser og vi kan også hjælpe jer.

Udviklende

Børn skal inspireres og motiveres til at ville lege. Et gyngestativ kan gøre det af sig selv. Det er nærmest som en magnet for børn, og giver rigtige gode vilkår for at børn kan udvikle motorik og fysik.

Et gyngestativ skal være sjovt

TRÆ eller stål

Vi kan levere et gyngestativ i både træ eller stål. Lad os tage en snak om hvad der passer bedst ift jeres behov. 

Gynger i mange afskygninger

Redegynger, dækgynger, eller noget helt andet. Vi har reservedele til din legeplads og kan levere hurtigt.

At gynge med vennerne

Et gyngestativ er ikke bare et gyngestativ. Det er børnenes sted. Derfor er det skægt at gynge med andre. 

Det her siger vores kunder om os

Jeg nyder at se ungerne lege på vores nye plegeplads i gården. Som bestyrelsesformand, kan jeg glædes over, at APLEG kom med lige præcis det forslag de gjorde.

Marian´Elliot - Solrød

Som daglig leder af en institution er det vigtigt at jeg kan stå inde for sikkerheden for vores børn. APLEG leverede et produkt til UG og jeg anbefaler dem gerne til andre.

Kirsten Christiansen

Et gyngestativ er som oftest en fast del af en god legeplads, og med god grund. En gyngetur kan få smilet frem hos de fleste, fra det helt små, der gynges ganske let, til store børn der udfordres på ”højere og vildere”.

Der findes flere former for gyngestativer:

  • Dobbelte
  • Enkelte
  • Portalgyngestativer
  • Dinogynge
  • Girafgynge osv

Dernæst er der selve gyngesædet. Man kan bla. få den klassiske dækgynge, med plads til at stå eller sidde, eller endda 2 børn. Det flade gyngesæde, eller babygyngen, der støtter de allermindste, så det også kan sidde sikkert. Eller måske fugleredegyngen, som man kan ligge og slappe af i, eller gynge i sammen med alle vennerne.

 

Sjov leg på gynger.

Gyngerne er sjove, men stimulerer også motorik, bevægelse og rytme, og det hele foregår gradvist, i takt med at barnet bliver modigere og modigere. Samtidig kan gyngerne bruges som et kærkomment hvil, og et godt sted for voksne til at sidde og slappe lidt af på, eller have en god samtale ude i det fri.

 

Men hvad skal man vælge?

Det første du skal tage stilling til, er om gyngestativet kommer til at være offentligt tilgængeligt. Det er det grove træk så snart det står uden for den egen lukkede have. Er det offentligt tilgængeligt, SKAL udstyret leve op til EN1176 standarden, og være TÜV og CE godkendt. Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside. 

Dernæst skal du finde ud af hvor meget plads der er til rådighed. Hvor meget plads der skal til, er nemlig forskelligt fra gynge til gynge, men som tommelfingerregel skal du bruge 3,5×7,5 meter til et dobbelt gyngestativ.

 

Vi kan hjælpe jer igang. 

Vores konsulenter hjælper naturligvis med at angive det nøjagtige areal der er brug for til netop DIN løsning. Og så skal du naturligvis gøre dig nogle tanker om hvor store børn der primært bruger gyngerne, og om der evt er brug for et dobbelt/trippel stativ for at dække flere behov. Eksempelvis  babygynge, dæk gynge og fugleredegynge i samme stativ.

 

Hvad med vedlighold? 

Dernæst er der vedligehold. De billige gyngestativer er ofte konstrueret i træ, sat direkte ned i jorden. Med den løsning er man sikker på en ret kort levetid. Medmindre man vælger et stativ i Robinietræ, hvor levetiden, selvom det står i jord er i omegnen af 20 år.

Man kan også vælge et gyngestativ i træ, men sat på sokkelfødder i stål. Her minimerer man råd fra underlaget, men man skal stadig vedligeholde træværket i resten af stativet. Slutteligt kan man vælge en løsning helt i stål. Her er der ingen vedligehold, men man skal huske at stål er koldt og råt at røre ved om vinteren.

 

Hvad med underlaget?

Du bør samtidig tænke over faldunderlag. Det er ikke nok at stativet er etableret på en græsplæne. Er der mange børn der benytter gyngerne, skal man også tænke det praktiske aspekt ind. Hvem kender ikke de store vandpytter der kan samles under gyngerne? Dem kan du også blive kvit, ved at vælge det rigtige faldunderlag. Du kan læse mere om faldunderlag her.

 

Vil du have hjælp, sparring og et godt tilbud på en gyngeløsning, kan du booke en af vores konsulenter HER, eller skrive til os helt uformelt i messengerfunktionen her på siden.

tag kontakt nu

Vores konsulenter kommer gerne ud gratis og uforpligtende

Klaus Nielsen

Konsulent hos APLEG

Henrik Vilhelmsen

Konsulent hos APLEG

Rene Starup

Afdelingsleder og legepladsinspektør

Vil du vide mere?

For yderligere information, ring på

43 61 27 75

eller skriv til apleg@arnepedersen.dk