GYNGESTATIV – LEGEPLADSENS SAMLINGSPUNKT.

Et gyngestativ er som oftest en fast del af en god legeplads, og med god grund. En gyngetur kan få smilet frem hos de fleste, fra det helt små, der gynges ganske let, til store børn der udfordres på ”højere og vildere”.

Der findes flere former for gyngestativer:

  • Dobbelte
  • Enkelte
  • Portalgyngestativer
  • Dinogynge
  • Girafgynge osv

Dernæst er der selve gyngesædet. Man kan bla. få den klassiske dækgynge, med plads til at stå eller sidde, eller endda 2 børn. Det flade gyngesæde, eller babygyngen, der støtter de allermindste, så det også kan sidde sikkert. Eller måske fugleredegyngen, som man kan ligge og slappe af i, eller gynge i sammen med alle vennerne.

Sjov leg på gynger.

Gyngerne er sjove, men stimulerer også motorik, bevægelse og rytme, og det hele foregår gradvist, i takt med at barnet bliver modigere og modigere. Samtidig kan gyngerne bruges som et kærkomment hvil, og et godt sted for voksne til at sidde og slappe lidt af på, eller have en god samtale ude i det fri.

Men hvad skal man vælge?

Det første du skal tage stilling til, er om gyngestativet kommer til at være offentligt tilgængeligt. Det er det grove træk så snart det står uden for den egen lukkede have. Er det offentligt tilgængeligt, SKAL udstyret leve op til EN1176 standarden, og være TÜV og CE godkendt. Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

Dernæst skal du finde ud af hvor meget plads der er til rådighed. Hvor meget plads der skal til, er nemlig forskelligt fra gynge til gynge, men som tommelfingerregel skal du bruge 3,5×7,5 meter til et dobbelt gyngestativ.

Kontakt os og hør mere om gyngestativer

Skriv mail

Vi kan hjælpe jer igang.

Vores konsulenter hjælper naturligvis med at angive det nøjagtige areal der er brug for til netop DIN løsning. Og så skal du naturligvis gøre dig nogle tanker om hvor store børn der primært bruger gyngerne, og om der evt er brug for et dobbelt/trippel stativ for at dække flere behov. Eksempelvis  babygynge, dæk gynge og fugleredegynge i samme stativ.

Hvad med vedlighold?

Dernæst er der vedligehold. De billige gyngestativer er ofte konstrueret i træ, sat direkte ned i jorden. Med den løsning er man sikker på en ret kort levetid. Medmindre man vælger et stativ i Robinietræ, hvor levetiden, selvom det står i jord er i omegnen af 20 år.

Man kan også vælge et gyngestativ i træ, men sat på sokkelfødder i stål. Her minimerer man råd fra underlaget, men man skal stadig vedligeholde træværket i resten af stativet. Slutteligt kan man vælge en løsning helt i stål. Her er der ingen vedligehold, men man skal huske at stål er koldt og råt at røre ved om vinteren.

Hvad med underlaget?

Du bør samtidig tænke over faldunderlag. Det er ikke nok at stativet er etableret på en græsplæne. Er der mange børn der benytter gyngerne, skal man også tænke det praktiske aspekt ind. Hvem kender ikke de store vandpytter der kan samles under gyngerne? Dem kan du også blive kvit, ved at vælge det rigtige faldunderlag. Du kan læse mere om faldunderlag her.

Vil du have hjælp, sparring og et godt tilbud på en gyngeløsning, kan du booke en af vores konsulenter HER, eller skrive til os helt uformelt i messengerfunktionen her på siden.

Vi kan hjælpe jer igang med jeres projekt. Vi kan endda hjælpe jer med materiale til fondsansøgninger. Det kræver blot, at I tager kontakt.