fbpx

Legetårn

Legetårn

Udfordringer der udvikler. Legetårne er alt lige fra røverborge til cowboyforts.  

Sikkerhed først

Et legetårn udfordrer på motorik, mod, højder og meget mere. Derfor skal det være sikkert og børnene skal have tillid til redskaberne.

Sjove lege

Et legetårn skal indbyde til sjov, grin og leg der på alle måder er med til at skabe en sjov og sikker ramme. Farver, tårne, og mange andre ting kan stimulere sanserne hos børnene og skabe en sjov atmosfære på legepladsen.

Udviklende lege

En legeplads og et legetårn kan være en markant udviklende faktor i børns liv. Væk fra skærmen, og ud og leg. Udvikling af motorik, fysik og meget mere er højsædet hos APLEG.

Legetårn og løsninger

Udfordringer der udvikler

Børn skal udfordres på fantasi og motorik. Vores løsninger kan begge dele. 

Tilpassede løsninger

Uanset hvor meget plads I har, så kan vi lave en løsning der giver børn de bedste og sikreste muligheder for leg. 

Til de små og større

Et legetårn kan være sjovt i alle aldre. Derfor kan vi tilpasse dem så de passer til den aldersgruppe det skal underholde. 

Det her siger vores kunder om os

Vores institutionslegeplads var gammel og slidt, men vi fik både røverborg og sørøverskib fra APLEG. Super service og løsning!

Morten Helmqvist

Skolegården er bare noget andet når der både er legetårn, gyngestativ og meget mere. Tak til APLEG for god service!

Frank Chi Ling

Legetårn, klatretårn, klatreborg, tårnsystem, standard opstilling osv osv, kært barn har mange navne.

Her kan du læse lidt om hvad du skal tage højde for når der skal etableres nyt legetårn. Legetårnet er ofte det legepladsen er bygget op omkring, og det der skaber temaet for legen.

 

Legetårnet på legepladsen

Legetårnet kombinerer ofte mange aktiviteter, bla klatre, rutsche, kravle og balance. Som oftest er det også i legetårnet de klassiske lege som ”jorden er giftig”, ”politi og røvere” osv bliver leget. Kombinationen af et godt legetårn, og et spændende faldunderlag(link til faldunderlag) sikrer mange timers aktivitet og bevægelse.

 

Ved etablering af nyt legetårn er det en god idé at gøre sig nogle tanker om hvem legetårnet primært henvender sig til. Små eller store børn. Hvis det er til små børn, skal trin, længde på rutschebane og faldhøjder være tilpasset de små størrelser.

 

Omvendt, skal de større børn udfordres mere, for at gide bruge legepladsen. Her er armgang, balancebomme osv med til at stimulere legen.

 

Hvilken aldersgruppe er legetårnet til?

Udover aldersgruppe, er man også nød til at tage stilling til vedligehold når man skal vælge den rigtige løsning. Træ er smukt og behageligt, men uden grundig pleje (link til sign op til serviceaftale), vil råd hurtigt blive en faktor. En god løsning, er blandt andet at ”løfte” trælegepladsen fri af faldundelaget ved at bygge den på sokkelsko i stål.

 

Det naturlige look.

Mange steder ønsker man en legeplads med et så naturligt look som muligt. Her kommer Robinie-legepladserne ind i billedet. Legetårne I Robinietræ og Douglas træ, har en rigtig fin holdbarhed, og har den fordel at de føles ”varme” at røre ved, også i den kolde tid.

Vi bygger desuden legetårne i galvaniseret stål, med plader i genbrugsplast. Denne løsning er vedligeholdelsesfri, og man kan vælge farver der passer ind i omgivelserne. Desuden kan man her vælge et stort udvalg af temaer, som passer til omgivelserne. Eksempler kunne være legetårne bygget som piratskib, som gravemaskine eller vikinge-borg.

 

Mulighederne er mange, og vi hjælper meget gerne med at finde den helt rigtige løsning. Tal med en af vores konsulenter HER. og husk at der er regler der skal følges, når man skal lave legepladser. Se Sikkerhedsstyrelsens anvisninger her

tag kontakt nu

Vores konsulenter kommer gerne ud gratis og uforpligtende

Klaus Nielsen

Konsulent hos APLEG

Henrik Vilhelmsen

Konsulent hos APLEG

Rene Starup

Afdelingsleder og legepladsinspektør

Vil du vide mere?

For yderligere information, ring på

43 61 27 75

eller skriv til apleg@arnepedersen.dk