Klatretårne

Legehus 1434

Klatretårne

Legehus 1435

Klatretårne

Trætop 1431

Alle produkter

Legetårn

Alle produkter

Legeanlæg

Alle produkter

Legetårn

LEGETÅRN – NÅR HØJDERNE KAN VÆRE SJOVE

Her kan du læse lidt om hvad du skal tage højde for når der skal etableres nyt legetårn. Legetårnet er ofte det legepladsen er bygget op omkring, og det der skaber temaet for legen.

Legetårnet på legepladsen

Legetårnet kombinerer ofte mange aktiviteter, bla klatre, rutsche, kravle og balance. Som oftest er det også i legetårnet de klassiske lege som ”jorden er giftig”, ”politi og røvere” osv bliver leget. Kombinationen af et godt legetårn, og et spændende faldunderlag(link til faldunderlag) sikrer mange timers aktivitet og bevægelse.

Ved etablering af nyt legetårn er det en god idé at gøre sig nogle tanker om hvem legetårnet primært henvender sig til. Små eller store børn. Hvis det er til små børn, skal trin, længde på rutschebane og faldhøjder være tilpasset de små størrelser.

Omvendt, skal de større børn udfordres mere, for at gide bruge legepladsen. Her er armgang, balancebomme osv med til at stimulere legen.

Hvilken aldersgruppe er legetårnet til?

Udover aldersgruppe, er man også nød til at tage stilling til vedligehold når man skal vælge den rigtige løsning. Træ er smukt og behageligt, men uden grundig pleje (link til sign op til serviceaftale), vil råd hurtigt blive en faktor. En god løsning, er blandt andet at ”løfte” trælegepladsen fri af faldundelaget ved at bygge den på sokkelsko i stål.

Det naturlige look.

Mange steder ønsker man en legeplads med et så naturligt look som muligt. Her kommer Robinie-legepladserne ind i billedet. Legetårne I Robinietræ og Douglas træ, har en rigtig fin holdbarhed, og har den fordel at de føles ”varme” at røre ved, også i den kolde tid.

Vi bygger desuden legetårne i galvaniseret stål, med plader i genbrugsplast. Denne løsning er vedligeholdelsesfri, og man kan vælge farver der passer ind i omgivelserne. Desuden kan man her vælge et stort udvalg af temaer, som passer til omgivelserne. Eksempler kunne være legetårne bygget som piratskib, som gravemaskine eller vikinge-borg.

Mulighederne er mange, og vi hjælper meget gerne med at finde den helt rigtige løsning. Tal med en af vores konsulenter HER. og husk at der er regler der skal følges, når man skal lave legepladser. Se Sikkerhedsstyrelsens anvisninger her.

Kontakt os og hør mere om legetårne og systemer

Skriv mail

Vi kan hjælpe jer igang med jeres projekt. Vi kan endda hjælpe jer med materiale til fondsansøgninger. Det kræver blot, at I tager kontakt.