fbpx

Naturlegeplads

Naturlegeplads

Naturen som legeplads og inspirator til leg

Lad det udfordre

For at motivere skal man udfordre. En legeplads af træ, opbygget med naturens redskaber, inspirerer til leg og læring, giver gode minder og masser af sjove timer på naturlegepladsen.

Lad det være sjovt

Fantasien sætter grænserne, når man leger i et fort, et dukkehus af træ, eller et slot som i filmene. Med træ og natur giver vi børnene muligheder for sjov på en absolut nødvendig måde.

Lad det udvikle

Ideen med at lege er, at sætte fantasien på overarbejde, udvikle, og inspirere. Et barn der kommer hjem fra en dag på legepladsen, sover godt, drømmer godt, og har det godt.

Motiverende naturlegepladser

Steder at samles

At kunne samles om et bål, eller under et halvtag betyder meget på en naturlegeplads. Vi kan udarbejde unikke løsninger til jeres behov.

Udfordringer

En legeplads skal passe til målgruppen. Børn skal udfordres sikkert, og opbygge tillid til sig selv og legepladsens redskaber. 

Unikt tilpasset

Træ er et fantastisk materiale. Det at føle, røre, mærke og dufte til træ er noget børn har godt af, og det giver gode stunder, som kan huskes. 

Det her siger vores kunder om os

Som at være i skoven og lege i trænerne. Det er skønt at se ungerne lege. APleg har virkelig fat i noget her.

Anders Nees Johansen

Jeg elsker at det ikke bare er en stålgynge vi har fået i gården, men et gyngestativ af træ. Det giver mening på en eller anden måde.

Pia Lykke Haudrup

Naturlegeplads | En god motivator for leg hos børn. 

Naturlegeplads, når natur og leg skal forenes. Naturlegepladser har de senere år vundet stort indpas, og med god grund. Med en naturlegeplads kan man bygge en legeplads der falder naturligt ind i omgivelserne, har et organisk look, og inspirerer til at inddrage naturen i legen.

 

Spændende naturlegepladser

Naturlegepladsen skal stadig være spændende, og udfordre på motorik og fantasi, og samtidig inspirere til rollelege. Det kan heldigvis sagtens lade sig gøre, for alle de klassiske legeredskaber findes også som naturleg.

 

 • Gynger i alle afskygniner
 • Klatrestativer
 • Rutschebaner
 • Vippedyr
 • Sandkasser
 • Vipper
 • Karruseller
 • Legehuse
 • Trampoliner
 • Osv osv.

 

Opbygning af en naturlegeplads

Når man bygger en naturlegeplads skal der stadig være styr på sikkerheden, det glemmer mange, med dyre lærepenge til følge. Derfor er det en god idé at alliere sig med fagfolk inden projektet startes op. Typiske fejl der opstår er hovedklemfælder, fingeklemfælder og faldunderlag der ikke lever op til forskrifterne. Når vi bygger Naturlegepladser benytter vi flere træsorter. På legeredskaberne er det primært Robinie træ, og kun kernetræ. Robinie (Pseudoakacia/falsk Akacia) kendes på dets karakteristiske organiske form og udtryk.

 

Modeller

Robinia er ”selvimprægnerende” og har en typisk levetid på 20-30 år, og kan stå direkte i jord, uden at rådne. Dog skal man være opmærksom på, at træ er organisk materiale, der arbejder meget, alt afhængig af vind og vejr.Derfor er forarbejdningen yderst vigtig. Vores naturlegeredskaber er produceret her i Danmark, vi er tit på besøg på værkstedet, og har en tæt dialog med underleverandøren, som løbende laver forbedringer af produkterne, i dialog med forbrugerne.

 

Vores underleverandør har 25 års erfaring udi at bygge naturlegeredskaber i højeste kvalitet. Redskaberne bliver produceret helt fra bunden, til færdigt produkt på eget værksted, for at sikre allerhøjeste kvalitet. Der bliver gjort en dyd ud af hele tiden af finde markedets bedste komponenter til produktionen. Tovværket bliver produceret in-house, hvilket også betyder at adgangen til reservedele er meget ligetil.

Når ALT bliver produceret in-house, ligger kvalitetssikring lige for, det er DIN garanti for den bedste standard.

 

Priser og sikkerhed på naturlegepladsen

Priserne på naturlegepladserne ligger meget lig traditionelle legepladser – takket være dygtige danske håndværkere.

ALLE vores produkter til naturleg er lever op til EN1176 standarden, hvilket betyder at de lever op til de krav der stilles til legepladser på offentlig tilgængelige legepladser.

 

Naturlegepladsen er ofte et udflugtsmål, et sted man opholder sig i mange timer. Der skal spises madpakker, slappes af og måske er der brug for at komme i læ for vind og vejr, eller måske skal der overnattes i shelter på pladsen. Altsammen leverer vi løsninger til.

 

 • Shelter
 • Borde & bænke sæt
 • Hængekøjer
 • Bålhytter
 • Solsejl

Er der brug for tegningsmateriale, hjælper vi naturligvis gerne til med det. Tingene skal være i orden. Vi er et lille team, og den tætte dialog er i højsædet, vi er nemme at komme i kontakt med. Vores afdelingsleder er DS, DTI og TÜV certificeret legepladsinspektør, og vi er medlem af Dansk byggeri.

tag kontakt nu

Vores konsulenter kommer gerne ud gratis og uforpligtende

Klaus Nielsen

Konsulent hos APLEG

Henrik Vilhelmsen

Konsulent hos APLEG

Rene Starup

Afdelingsleder og legepladsinspektør

Vil du vide mere?

For yderligere information, ring på

43 61 27 75

eller skriv til apleg@arnepedersen.dk