fbpx

Hvem er vi?

Procedure ved ny legeplads

Legepladseftersyn

Serviceaftale

Gode råd

Hvem er AP Leg

AP Leg er en del af Snedkermester Arne Pedersen, en tømrer- og snedkervirksomhed der startede i 1978. Virksomheden har gennem alle årene bygget på værdierne; kvalitet, innovation, miljø og socialt ansvar.

Vi er stolte af den udvikling Arne Pedersen har været igennem i løbet af årene. Vores mission i AP Leg ligger derfor tæt op af vores hovedselskab.


Mission


 • Når vi påtager os en opgave, løser vi hele opgaven.

 • En aftale er en aftale, og løses med højest opnåelige kvalitet, leveres til tiden og til kundens og vores egen fulde tilfredshed.

 • Vi tilegner os de nyeste teknologier, og vi vil fremme brugen af miljøvenlige produkter.

Vision


 • Vi vil være kundens naturlige valg til leverance af højest mulig kvalitet og service, indenfor etablering, renovering og service af legepladser.

AP Leg har stor erfaring i at udregne tilbud og priser på legepladser. Vi udarbejder professionelle tilbud og priser på legepladser i alle størrelser, og vi går ikke på kompromis med sikkerheden.


Vi ved at børn ville vælge de største legepladser hvis der var frit valg på alle hylder. Hos AP Leg finder vi de rigtige priser på jeres legeplads og sørger dermed for at børnene får mest for pengene. Uanset om det er et mindre eller større legeunivers I ønsker at skabe, er AP Leg den rette samarbejdspartner. Vi bygger den gode og sjove legeplads der passer til jeres ønsker, behov og krav.


Vi betragter det som vores opgave at være din ambassadør for at du får en legeplads du er tilfreds og glad for. Vi ser det som vores opgave at få jeres legeplads til at fungere. Vi kender til alle de små detaljer der kan drille, derfor overtager vi gerne alle de praktiske opgaver med at projektere, etablere, inspicere, godkende og vedligeholde legepladserne.


Det betyder for dig, at du kan nøjes med én og samme leverandør til hele legepladsen. På den måde kender vi historikken for de legepladser vi opfører, hvilket vil spare tid og besvær i fremtiden.


Venter I på ny legeplads?

Procedure ved ny legeplads

 • Indledende møde: I fortæller os hvad I ønsker af jeres nye legeplads, og vi ser på de fysiske rammer.

 • Skitser og tilbud: Vi udarbejder et oplæg i samarbejde med vores danske leverandør med et udspecificeret tilbud på de enkelte elementer.

 • Præsentation af oplæg med tidsplan: Vi gennemgår oplæg og tilbud og finder i fællesskab den optimale løsning for jer. Derefter udarbejdes en tidsplan, som godkendes. • Etablering af legeplads: Arbejdet begynder med udgravning, opbygning, sikring og test. Her er forløbet:

 • Præsentation af oplæg med tidsplan: Vi gennemgår oplæg og tilbud og finder i fællesskab den optimale løsning for jer. Derefter udarbejdes en tidsplan, som godkendes.
Legepladseftersyn

AP Leg benytter en ekstern og uvildig certificeret legepladsinspektør, til vurderingen af sikkerheden på din legeplads.

Legepladseftersyn efter europæisk standard

I forbindelse med etableringen af legepladser rundt om i Danmark, oplever vi ofte at kunder er overraskede over, at der er legeredskaber og faldunderlag på markedet, som ikke overholder de nyeste europæiske standarder. Ved et årligt legepladseftersyn kan du sikre at legepladsen og alt fra gynger til rutsjebane, faldunderlag og klatretårn opfylder EN1176 normen. Du kan bestille et objektivt legepladseftersyn på jeres eksisterende legeplads således I ved om den opfylder de givne krav, regler og standarder.


Tre former for legepladseftersyn

Årligt sikkerhedseftersyn

Det årlige legepladseftersyn er den grundige inspektion. Inspektøren går helt ned til den mindste detalje, alt foregår efter et udførligt skema og bliver dokumenteret med billeder. Et af de vigtigste tjek er at tage stikprøver af alle stolpers tilstand. Det gøres ved at grave ca. 20 cm ned i jorden og tjekke stolperne for råd. Det årlige legepladseftersyn udmønter sig i en skriftlig rapport, som afdækker hele legepladsens tilstand.


Driftseftersyn (med 1-3 måneders interval)


Er der en del slid på jeres legeplads, kan det være en god idé at få foretaget et legepladseftersyn lidt oftere end én gang om året. Derfor kan du bestille et legepladseftersyn med 1-3 måneders interval. Her kontrolleres legeredskabernes tilstand med fokus på drift, stabilitet og slidtage. Der udarbejdes skriftlig dokumentation og billeder af de steder, hvor vi anbefaler behandling.


Visuelt eftersyn (efter behov)


Legepladser der ofte er udsat for hærværk eller ligger i et udsat område, tilbydes der et rutinemæssig legepladseftersyn og kontrol af redskaberne. Legepladsen bliver gjort indbydende og præsentabel, der fjernes affald, glasskår og lignende og kontrolleres løst faldunderlag, som udjævnes, når der er brug for det. I kan få ugentlig eller daglig legepladsinspektion alt efter behov og økonomi.


Vores uvildige legepladsinspektør er medlem af Brancheforeningen for Legepladsinspektører – BFLI.
Se eventuelt mere ved at klikke på logoet.Brancheforeningen for Legepladsinspektører


Så nemt kan det væreEfterfølgende service


14 dage efter den uvildige rapport er afleveret, sender vi fra AP Leg et uforpligtende tilbud, der er baseret på den udfærdigede inspektionsrapport. Det er helt op til dig om du vælger at gøre brug af tilbuddet.


Få en legende let serviceaftale

Med en serviceaftale får I en sjov, sikker og stimulerende legeplads, der holder sig ung i mange år. Med eget snedkeri hos AP Leg, kan vi reparere alt på legepladsen.


 • Årlig eftersyns- og inspektørrapport

 • Årlig oliebehandling af legeredskaber

 • Efterspænding, udbedringer og justeringer af legeredskaber

 • Reparation af legeredskaber som følge af slid

Ring på tlf.: 43 61 27 75 og hør mere. Vi tager gerne et uforpligtende møde.


Legepladsen længe leve!

Når legepladsen er anlagt, skal den løbende tjekkes og repareres, så den bevarer sine funktioner og evne til at begejstre børnene. Der findes næsten ikke noget mere trist end en forladt legeplads, fordi gyngerne er i stykker, eller den har været udsat for hærværk.


Du behøver ikke lege med andre…

Som en del af Arne Pedersen gruppen, har vi vores eget snedkerværksted. Du kan med andre ord få repareret alt det, som det ellers kan være svært at få som reservedele hos leverandøren. Det sker ofte, at et originalt element som fx et dæksel eller en dør er udgået fra producentens side, og så træder vi til og producerer et tilsvarende element på vores værksted. Hurtigt, enkelt og billigt – og i god kvalitet!


Gode råd er ikke dyre

Vi har samlet nogle gode råd, som bygger på vores erfaring og samarbejde med boligforeninger, vuggestuer, børnehaver og skoler.

Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at ringe og spørge os til råds. Det er gratis og uforpligtende.


1.

Alternativer til trykimprægneret træ: Hvis I vil undgå trykimprægneret træ for at skåne miljøet, så anbefaler vi eg, robinie eller western red cedar. Især Robinie har vist sig at være en perfekt træsort til det danske klima.


2.

Bildæk som gynge: Det er altid et hit med gynger lavet af bildæk, da de har en god størrelse, er robuste og bløde at sidde på. Det eneste krav er, at der skal være mindst 40 cm fra underkanten og ned til faldunderlaget.

3.

Vedligeholdelse af legepladser: Der er regler for vedligeholdelse af legeredskaber. Du kan læse mere om dem under normen DS/EN 1176 som du finder på sikkerhedstyrelsens website

4.

Byggetilladelse af kommunen: Hvis I sætter et nyt legeredskab op, er det altid en god idé at spørge kommunen først. I kan risikere, at de siger, I skulle have søgt om byggetilladelse først. Og da vi selv arbejder efter devisen, ”better safe than sorry”, så spørg først.

5.

Reglerne for faldhøjde: Reglerne for faldhøjde er meget klare, faldhøjden må aldrig være mere end tre meter på en legeplads.

6.

Den farligste afstand på legepladsen: Den farligste afstand på legepladsen er mellem 8,9 cm – 23 cm. Det er i dét mellemrum, at børnene kan komme til skade i et klatretårn eller på en rutsjebane. Det er i dét mellemrum, at hoveder kan komme i klemme, og det er langt mere sikkert, hvis der er under 8,9 cm eller over 23 cm mellem to bjælker eller et hul i et gulv. Og det er bl.a. den slags, vi kontrollerer, når vi inspicerer en legeplads.

7.

Legeredskaber fra byggemarked: Hvis I køber gyngestativ, stiger eller andre ting på byggemarkeder, skal I tjekke dem for den farlige afstand på 8,9 cm – 23 cm. Især hvis de er produceret i Kina. Legeredskaber fra byggemarkeder indeholder ofte afstande fra 8,9cm – 23 cm, så her er der ret stor fare for, at I får farlige redskaber på legepladsen.

8.

Ansvaret på legepladsen efter lukketid: Hvis din institution har egen legeplads, så har I også ansvaret for sikkerheden på legepladsen selv uden for institutionens åbningstider. Det hjælper ikke at hænge et skilt op, hvor der står “ophold på institutionens legeplads efter lukketid er på eget ansvar”! Det er jeres ansvar, at legepladsen er sikker døgnet rundt.

Trænger gyngerne til udskiftning? Se vores skarpe tilbud på nye gyngestativer. Leveret, opstillet og klar til brug

Gå til tilbud

Vil du vide mere?

For yderligere information, ring på

43 61 27 75

eller skriv til apleg@arnepedersen.dk