Trampoliner er populære legeredeskaber mange steder

Skal man kun vælge ÉT legeredskab, vil en trampolin helt sikkert være i toppe af listen. Det er der mange gode grunde til. Trampoliner indbyder til et væld af forskellige aktiviteter, og til et bredt aldersspænd.

ALLE får glæde af en god trampolin.

  • De mindste kan lære at kravle, tumle og rulle på trampolinens dug
  • De lidt større lærer en masse om koordination, balance og styrke
  • De største børn også får styrket konditionen
  • De ovennævnte fordele gælder naturligvis også voksne

Trampolinen er en god og skånsom træningsform der styrker muskler og kondition, uden kraftig påvirkning af led. Og jo, trampolin-træning tæller også med i de 60 minutters træning/bevægelse man anbefaler voksne. Ved helt simpelt at springe på trampolin styrker man alle muskler i ben, balle, lænd og mave.

Også til kørestolsbrugere

Når vi siger at ALLE kan have glæde af trampoliner, mener vi ALLE. Vores sortiment indeholder også trampoliner til kørestolsbrugere. Her køres hele kørestolen ud på trampolinen, hvor man enten kan blive vugget blidt, og blive ”bumlet” rundt – alt efter temperament.

Kontakt os og hør mere om Trampoliner

Skriv mail

Hvad kræver en trampolin egentlig?

Det er vigtigt at afklare hvor trampolinen er er placeret. Alle andre steder end hjemme i haven skal trampolinen og dens installation leve op til EN1176 standarden (det skal den også hvis du er dagplejemor). Disse krav lever ALLE trampoliner i vores sortiment op til. Og ALLE vore trampoliner er til nedgravning.

Derudover skal man gøre sig klart om der overhovedet er plads til den trampolin man ønsker sig. Udover selve trampolinen, skal der være et frirum rundt om trampolinen, hvor der ikke må stå andre genstande. Dvs haveborde, cykler, stole græslåmaskiner mv forbudt.

Og så er der krav til underlaget. I princippet er velplejet græs nok, men i praksis ved vi at det ikke er nok. Trampoliner er populære, og det gør at sikkerhedsområdet gundt om trampolinen som oftest ret hurtigt blive slidt, og dermed for hårdt til at opfylde kravene til støddæmpning ved fald. Derfor anbefaler vi altid en læsning med faldunderlag rundt om trampolinen. Det er dyrere, men sparer dig for en merudgift på et senere tidspunkt.

Når vi taler faldunderlag, og miljøet trampolinen står i, fraråder vi en placering i områder med faldgrus og sand. Ofte ender en masse sand og grus i trampolinen.

Hvilken trampolin skal man vælge?

Det afhænger meget af brugen, og det miljø de står i.

Den bedste hoppe-oplevelse får man i vores KidsTramp modeller, som har den klart bedst ”bounce-effekt”.

Men står trampolinen i et ”hårdt” miljø, med risiko for hærværk, vil vi anbefale vores hærværkssikrede modeller. De har ikke ligeså god hoppeeffekt, men kan til gengæld tåle stort set alt man kan finde på at udsætte dem for. Midt imellem ligger vores KidsTramp modeller med coated trampolindug.

Vi kan hjælpe jer igang med jeres projekt. Vi kan endda hjælpe jer med materiale til fondsansøgninger. Det kræver blot, at I tager kontakt.